Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Vlechtcursus

Zit jij in de F3 of hoger en kun je een vlecht maken? Dan is de cursus vlechten echt iets voor jou. Tijdens deze cursus zullen wij je leren hoe je de pony netjes kunt invlechten, zodat jullie de show kunnen stelen tijdens jullie proefje. En daarnaast, omdat het hoort bij het rijden van wedstrijden, net als een witte rijbroek. De manen en de staart van je pony moet je invlechten en daaraan zijn regels verbonden. De manen moeten op maat zijn getrokken, het aantal vlechtjes is afhankelijk van de lengte van de hals van de pony en de dikte van de manen.

 

In de cursus vlechten zullen de volgende elementen aan bod komen:

  • Manen goed doorkammen
  • Verdelen van de manen
  • Vlechten maken
  • Knotjes maken
  • Staart invlechten

Wij zorgen dat alle spullen aanwezig zijn en de staarten gewassen zijn. Een ongewassen staart is moeilijk in te vlechten, deze zit vol met klitten en dat is een slechte basis voor het vlechtwerk en de dikte van de staart.

Je moet kunnen vlechten om voor deze workshop in te schrijven. Leeftijd is niet belangrijk, als je maar kan vlechten! Oefen met touw of met het haar van je vriendin of zusje. De stappen die jullie zullen volgen tijdens de cursus krijgen jullie op papier mee naar huis, dan kunnen jullie thuis verder oefenen.

Kun je nog geen vlecht maken, maar zit je wel in de F3 of hoger, dan is het een goed idee om thuis met je vader of moeder te gaan oefenen om een vlecht te maken. Als je dat onder de knie hebt ben je ook van harte welkom op de Vlechtcursus