Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Basistraining Longeren

Deze training is opgezet met als doel de longeervaardigheden van de ruiter te verbeteren. Op deze manier hopen we alle ruiters de basisvaardigheden die voor het longeren nodig zijn, bij te brengen. Als deze winter, door regen, vrieskou of sneeuw, de paarden niet de wei in kunnen, maar in de paddocks staan, is het extra belangrijk dat een aantal paarden voor het rijden gelongeerd worden. Om dit veilig te kunnen doen zul je moeten beschikken over een aantal vaardigheden. 

Ook als je verwacht dat je deze vaardigheden wel redelijk onder de knie hebt is het verstandig om deel te nemen aan één basistraining. Zo heb je de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten. De instructeur die de basistraining geeft zal je na de les het advies geven of je in staat bent om zelfstandig en veilig te longeren of dat je nog gebaat bent bij wat meer oefening. 

Tijdens de training wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van paarden. Rijd je nooit op paarden en vind je dit best spannend. Geef dit dan aan bij je inschrijving, we houden hier rekening mee met de indeling. Daarnaast is het ook voor de D-pony's (Spetter e.d.) erg goed om voor de les even aan de longeerlijn losgewerkt te worden. 

Per les is er plaats voor max. 4 ruiters. De les kan tevens alleen doorgang vinden als er 4 ruiters aan deelnemen.
Kosten voor deze les zijn 10 euro.
Inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Er is tevens de mogelijkheid om een duo-les te volgen. 
De kosten van zo'n duo-les zijn 15 euro.
Geef je hiervoor samen met een mederuiter op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Als jullie je hebben opgegeven voor een duoles gaan we op zoek naar een datum waarop ruiter en instructeur kunnen. 

Wij hopen dat straks alle ruiters zelfstandig en veilig een paard kunnen loswerken aan de longeerlijn.