Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Buitenrijden

Vanaf de manege is het mogelijk om verschillende buitenritten te maken. Op de pensionstal zijn de verschillende routes te leen om te gebruiken tijdens jouw rit.
Alle routes leiden door het prachtige cultuur- en coulisselandschap waarin de manege gelegen is.

De Valleitrail
Deze route heeft een afstand van 9 km of 14 km.
De Valleitrail is spectaculaire en afwisselende route. Je rijdt langs akkers en door graslanden, landerijen en bos. 
In de route zit de spectaculaire 'Voorde'. Een Voorde is een ondiepe, doorwaadbare plaats in een beek of rivier. In de Barneveldse Beek is er een verharde Voorde gemaakt. Het passeren van de Voorde is een leuke uitdaging voor ruiters die houden van een actieve buitenrit en niet bang zijn voor natte voeten.
De Valleitrail is een bijzondere route, aangezien het voor een groot deel over particulier terrein gaat. Alle paarden dragen tijdens de buitenrit het zogenaamde Vignet. Dit Vignet is verplicht. Deze is eenmalig of met abonnement verkrijgbaar.
Voor meer informatie: www.valleitrail.nl
Rondje De Glind
Deze route heeft een afstand van 12 km. 
Deze buitenrit voert naar het rustige dorpje De Glind. Tijdens deze prachtige route over landweggetjes passeer je boerenerven en een bosje. Ook voert de route langs de Moorsterbeek. Daarnaast zijn er een aantal doorwaadbare vennetjes (op eigen risico).
Een route met mooie vergezichten in het open landschap. 


Overige uitrijmogelijkheden

Daarnaast is de manege een mooie centrale uitvalsbasis voor het rijden in de diverse natuurgebieden op de Veluwe of op de Utrechtse Heuvelrug.
Bekende locaties zijn; Landgoed den Treek, Leersumse veld, de Veluwetrail, de Lunterse Berg en zandverstuiving Kootwijk. Allen op maximaal een halfuur rijden.
Met auto en trailer kan men op diverse plaatsen parkeren en genieten van de vele mooie afwisselende en goed onderhouden ruiterpaden in de omgeving.