Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Springles

Springles is een leuke afwisseling in het rijden. De ruiter ontwikkelt er meer balans door en gaat er vlotter en doortastender door rijden. Een goede aanvulling dus op de dressuurlessen. Op de manege geven we op drie manieren aandacht aan het springen, in de groepsles, als extra les of door een springprivéles. 

Groepsles
Binnen de groepslessen, die in de grote bak rijden, wordt er één keer in de acht weken een springles gereden. Tijdens deze lessen wordt er voornamelijk gewerkt aan de balans van de ruiter voor, boven en na de sprong. De instructeur zal zoveel mogelijk differentiëren tussen de ruiters, zodat alle ruiters meer ervaring op doen tijdens de les. 

 

Springles
In alle oneven weken wordt er op donderdagavond, 18.00 - 19.00 JEUGD ruiters op BCD pony's en 1x per maand op de 1e oneven week eveneens op donderdagavond 19.30-20.30 uur, springles gegeven voor de gevorderde ruiters die op DE-pony's en/of paarden rijden. Dit doen we om onze ruiters meer ervaring te laten opdoen met het springen. Tijdens de les wordt er voornamelijk gewerkt aan het springen van meerdere hindernissen achter elkaar. Daarnaast zullen er regelmatig 'gekke' dingen onder de hindernissen worden geplaatst, zoals een zeiltje of tonnen, bij de gevorderde ruiters. Daarbij is er extra aandacht voor het springen van een springparcours, zoals de regels binnen het parcours en de wijze van rijden tijdens het parcours en bij fouten. 

Het is mogelijk om standaard of eenmalig aan deze les deel te nemen. Kijk hier voor de tarieven. 
Ruiters die standaard mee springen geven om de 5 lessen aan op welk paard zij graag de volgende vijf lessen willen rijden. Dit doen we om paard en ruiter aan elkaar te laten wennen, waardoor zij steeds beter op elkaar zijn ingespeeld. Dit komt het leren springen ten goede. 

Wij raden aan om een aantal keren per jaar deel te nemen aan de lessen. Je kunt alleen leren springen door het regelmatig te doen. Oefening baart kunst. 

Opgeven voor de springles kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Privéles
Er zijn ruiters die erg veel spanning hebben ontwikkeld voor het springen van hindernissen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een val of het zien van een val van een andere ruiter. Op het moment dat je hier weer extra aandacht aan wilt besteden om over die angst of spanning heen te komen, kan het verstandig zijn om een aantal privélessen te rijden. Hierdoor kan de instructeur één op één met jou aan de slag en aandacht besteden aan de momenten waarop je die angst voelt. 

Hierdoor zul je door de goede begeleiding de angst of spanning langzaamaan kunnen verminderen. Een geruststelling voor iedere ruiter.Wij willen er met jou aan werken zodat jij trots op jezelf kunt worden.

Tijdens de extra springlessen kan het ook zijn dat er nieuwe hulpvragen op het gebied van springen ontstaan. Het kan soms goed zijn om deze hulpvragen eens apart in een privéles aan de orde te laten komen. Tijdens deze springprivéles kan de instructeur gericht met jouw hulpvraag aan de slag en zal zij kiezen voor speciale oefeningen die gericht op jouw hulpvraag ingaan. Dit is geschikt voor de beginnende als wel de (ver) gevorderde springruiter.

Een afspraak maken voor een springprivéles kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.