Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Accommodatie

Manege de Mallejan is centraal gelegen in een mooie landelijke omgeving tussen Amersfoort, Leusden, Barneveld en Hoevelaken.


De pensionstal is een apart gedeelte op het bedrijf. Dit biedt tal van voordelen. De pensionklanten kennen een grote mate van privacy en de paarden hebben geen last van de, bij manegelessen behorende, drukte. Daarnaast worden de pensionpaarden niet ongewenst verwend door andere gebruikers van het bedrijf.

Stallen

Onze stallen zijn uitgerust met een drainagesysteem. Dit houdt de stallen schoon en hygiënisch voor uw paard. Daarnaast komt het de duurzaamheid van de manege ten goede, doordat het onnodige vervuiling van het strobed voorkomt.
De stallen worden zesmaal per week uitgemest en voorzien van een nieuwe toplaag stro. Hierdoor heeft uw paard nooit gebrek aan ruwvoer, wat stalgebreken helpt voorkomen. Last van ongedierte en insecten komt bij ons niet voor!

 

Weides

Wij beschikken over 5,5 hectare weiland. Alle weilanden zijn omheind met gallagherlint, wat onnodige blessures voorkomt. Alle paarden genieten zesmaal per week, zo lang het weer en de bodem het toelaat, weidegang.
Gedurende het zomerseizoen staan voor de rust van uw paard, drie grote dazenvallen en daarnaast is ieder weiland voorzien van een Sticky-Trap.

 

Paddocks

Op ons terrein vindt u vijf paddocks van verschillende grootte. Deze worden goed onderhouden en zijn dan ook vrij van gaten en onkruid. Op zondag zijn de paddocks de gehele dag toegankelijk voor pensionpaarden.
Tijdens het winterseizoen krijgt de grasmat rust. In dat geval krijgen de paarden hun dagelijkse beweging in één van de paddocks.  Het is mogelijk om uw paard op afspraak en tegen meerprijs, langer in 1 van de paddocks te laten staan.

Longeercirkels

Om uw paard aan de lange lijn te trainen beschikken wij over twee longeercirkels. De longeercirkels hebben een diameter van 15 en 18 meter. De longeercirkel van 18 meter is overdekt en heeft een eb- en vloedbodem.

Rijhal

Manege de Mallejan beschikt over een rijhal van 20 x 60 meter met eb- en vloedbodem. Deze is onderverdeeld in twee rijbanen, 20 x 48 meter en 20 x 12 meter.
De rijhal wordt zes dagen per week gebruikt voor de manegelessen en tijdens evenementen. Klik hier voor de lestijden van de manegelessen.

 

Buitenmanege

Naast de rijhal vindt u de buitenmanege van 25 x 50 meter.

 
Foyer en terras
De gezellige, ruime foyer biedt uitzicht over de rijhal. De foyer wordt gebruikt door de pension- en manegeklanten. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor het geven van clinics, workshops, vergaderingen en partijen.
Geniet op het terras van het uitzicht over de paardenweides, de rust en een prachtige zonsondergang.  
 

Pensionzadelkamer

Als pensionklant beschikt u over een afsluitbare zadelkast in een beveiligde zadelkamer. Alleen pensionklanten en een aantal personeelsleden hebben toegang tot deze zadelkamers.

 

Wasplaatsen

In de manege en pensionstal is een wasplaats om uw paard extra verzorging te geven.