Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Ons team


 

Marjorie de Greef
Doorgeven van kennis en passie voor de paardensport!

Vanaf 1982 hebben wij een solide manegebedrijf opgebouwd!

Ik ben erg blij dat in ons  team een aantal instructeurs lesgeven welke als kind onder mij de beginselen van het paardrijden hebben geleerd. Mijn zienswijze wat betreft de omgang met onze dieren doorgeven aan de jeugd van vandaag.

Paardrijden is mij met de paplepel ingegeven. In mijn kleutertijd werd ik al door mijn vader, nadat het paard na het werk op het land uitgespannen was, op het paard gezet en mocht ik naar huis terugstappen. 

Willem en ik hebben de handen uit de mouwen gestoken en met hard werken dit prachtige, voorheen met 4 sterren bekroonde F.N.R.S. bedrijf,  steen voor steen opgebouwd. Sinds 1 januari 2016 hebben wij, na 12 jaar lidmaatschap, bewust de overstap gemaakt naar de Manege en Ruiterbond.

Mijn grootste motivatie zijn de blije gezichten van de ruiters, klein en groot, na het oplossen van hun eigen probleem. Paardrijden is zoveel makkelijker als je snapt dat het paard jouw als berijder spiegelt! Een vrolijk briesend paard in mijn les, heeft weer mogen trainen onder een fijne ruiter.

Ik geniet ’s morgens van mijn  naar de wei galopperende paarden en het tevreden malende geluid ‘s avonds tijdens het vreten na een dag hard werken.

Wendy Hak Instructrice

Mijn naam is Wendy Hak. Sinds mijn 6e rijd ik op hier de manege (1997)en kwam sinds die tijd met mijn shetlander wekelijks naar de les. Ik heb een eigen Haflinger Winnie, waar ik met veel plezier op rijd.
Nadat ik een aantal jaren heb geholpen met de lessen en activiteiten ben ik zelf begonnen met de opleiding Manege Medewerker Instructie (MMI). Als voorbereiding daarop moest ik in het bezit zijn van het F12 diploma. Als aanvulling op deze opleiding heb ik de applicatiecursus Aangepast Rijden gevolgd. Op woensdag geef ik altijd les aan beginnende en gevorderde ruiters. Daarnaast geef ik met veel plezier op woensdagavond de les aan ruiters met een beperking. Daarbij ben ik altijd blij met mijn vrijwilligers die mij bij deze les ondersteunen.

 

Laurene Wouters Instructrice

Mijn naam is Laurene Wouters. Ik werk op Manege de Mallejan als instructeur. U kunt mij op verschillende momenten en tijdens verschillende activiteiten op de manege tegen komen. 
Ik heb op L2-niveau bij de KNHS-wedstrijden gereden. Mijn roots liggen op de manege (2006) en daar heb ik tot en met de F14(FNRS)-proeven gereden. In 2016 heb ik een eigen paard gekocht en hiermee wil mij vooral verbeteren in de springsport.

8 Februari 2020 behaalde ik een mooie 10e plaats op het Indoor Kampioenschap van de provincie Gelderland. Hierdoor sta ik 3e reserve voor het NK Springen 2020. 
TREC en Eventing hebben mijn belangstelling

Ik werk fulltime op een Montessori school.
Ik vind het prettig en motiverend om mijn dagelijkse werk te combineren met mijn passie voor paarden. Door mijn professionalisering binnen het onderwijs zorg ik er altijd voor dat mijn lessen afwisselend, positief en leerzaam zijn. Ik merk aan de ruiters, de paarden en aan mijzelf dat we daar nieuwe energie uithalen. 

 

Ramona Kroese Instructrice

In 2015 is Ramona met haar Fries Miss Jula bij ons op stal komen staan. Ramona heeft in Deurne haar ORUN opleiding gedaan en valt af en toe in tijdens een van de lessen.

 

Renee Tijmensen Opleiding Aeres Paardenhouderij
Instructrice i.o.

Als 7 jarige hier begonnen met ponyrijden. Zodra het mogelijk was mocht zij als vrijwilliger de beginnertjes helpen met opzadelen en helpen in de starterslessen. Daarna volgde het meelopen tijdens de kinderfeestjes en uiteindelijk de volle verantwoording nemen. Renee pakt alles aan voeren, uitmesten, vegen, helpen met wedstrijden, evenementen en ook de jaarlijkse schoonmaak van de stallen! Daarnaast rijdt ze actief paard. Heeft diverse keren deelgenomen aan de Halve Finale van de Kampioenschappen, praktisch geen wedstrijd slaat ze over.  Van paardenmeisje groeit ze door tot "Werken in de Paarden". 

Werk op de manege

 

Goosje Bouw    2018                     
maandag, vrijdag  dinsdag- en donderdsagmorgen.          Goosje  kwam als stagiaire op de manege en werkt nu al weer voor het 2e jaar mee.

 

 

   
 

Zoek jij een leuk leerzaam stage adres meld je dan aan.