Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Privélessen

Deze zijn zeer intensief en onmisbaar als je je wilt verdiepen in je rijtechnische kennis. Een priveles duurt minimaal een half uur en maximaal een uur.

Tijdens de privéles wordt er ingegaan op jouw hulpvraag. Om deze hulpvraag het beste te behandelen is het belangrijk dat je van te voren duidelijk aangeeft op welk paard/pony jij het liefst wilt rijden om deze hulpvraag te behandelen. 

Enkele voorbeelden van hulpvragen:
'Ik vind het lastig om ... fijn nageeflijk te rijden.'
'Ik vind het spannend om in de groep te galopperen.' 
'Ik zou graag meer ervaring op willen doen met het springen.'
'Ik wil mijn houding en zit verbeteren.'
Zo heeft elke ruiter wel een hulpvraag. Hulpvragen zijn nooit gek, het laat zien dat jij jezelf als ruiter serieus neemt en wilt investeren in jouw rijvaardigheid. 

Voor de privéles kun je een afspraak maken door het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Springprivéles
Tijdens deelname aan de extra springlessen kan het zijn dat er nieuwe hulpvragen op het gebied van springen ontstaan. Het kan soms goed zijn om deze hulpvragen eens apart in een privéles aan de orde te laten komen. Tijdens deze springprivéles kan de instructeur gericht met jouw hulpvraag aan de slag en zal zij kiezen voor speciale oefeningen die gericht op jouw hulpvraag ingaan. Dit is geschikt voor de beginnende als wel de (ver) gevorderde springruiter.

Daarnaast zijn er ruiters die erg veel spanning hebben ontwikkeld voor het springen van hindernissen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een val of het zien van een val van een andere ruiter. Op het moment dat je hier weer extra aandacht aan wilt besteden om over die angst of spanning heen te komen, kan het verstandig zijn om een aantal privélessen te rijden. Hierdoor kan de instructeur één op één met jou aan de slag en aandacht besteden aan de momenten waarop je die angst voelt. Hierdoor zul je door de goede begeleiding de angst of spanning langzaamaan kunnen verminderen. Een geruststelling voor iedere ruiter. Wij willen er met jou aan werken zodat jij trots op jezelf kunt worden.

Voor de springprivéles kun je een afspraak maken door het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.