Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Carrouselshowrijden

Het klapstuk van elke Kerstspecial of Ruitershow is altijd weer de Carrouselgroep. Onder leiding van Marjorie werd er de laatste jaren steeds weer door een groep enthousiaste ruiters een shownummer gereden in prachtige kostuums. 
De meeste ruiters van deze speciale groep hebben tijdens hun normale lessen kennis mogen maken met het carrouselrijden.
Dit willen we de ruiters van de toekomst niet ontnemen. Daarom organiseren wij sinds 2009 de ´Onderlinge Carrouselwedstrijd´


Voor wie?
Alle ruiters die rijden in de grote rijbaan kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. 
Het niveau van de proef wordt bepaald door de zwakste schakel van het team. Dit kan een ruiter zijn, maar ook een pony of een combinatie van beiden. Hieronder twee voorbeelden
Voorbeeld 1: Zes van de acht ruiters kunnen naast elkaar rijden, de andere twee niet. Dit betekent dat er niet naast elkaar gereden wordt.
Voorbeeld 2: Acht van de twaalf ruiters kunnen wijken, de andere vier niet. Dan wijken we dus niet.
Dit doen we, omdat we geen getrek en gesjor op de paarden en pony's willen. Iedereen wil een leuke uitvoering, zowel ruiter als paard.  

Oefenen
De maand voorafgaand aan de wedstrijd zal in het teken staan van het rijden in teamverband, carrousellessen. In overleg met de instructeurs zullen er lessen worden samengevoegd aangezien een carrouselteam minstens acht en maximaal 12 ruiters mag tellen voor deze wedstrijd.  

 

Eigen inbreng van de groep
Het carrouselteam besluit samen wat het thema van de door hun gereden proef wordt. Naar aanleiding van het thema zorgen zij zelf voor muziek en kleding. Denk er bij kleding om dat een cap verplicht blijft. Met een beetje creativiteit kun je van een cap een mooi hoofddeksel maken. Daarnaast bedenkt de groep een creatieve groet. 

Kosten
€ 12,00 per deelnemer. Wijs één penningmeester in de groep aan. Deze verzamelt het inschrijfgeld van alle teamleden en betaalt dit aan de bar. 

Wij wensen jullie heel veel plezier met de voorbereidingen!

Wil je meer weten over carrouselrijden in Nederland?  Kijk dan eens op de site van www.vcncarrousel.nl Op www.youtube.nl kun je tevens allerlei mooie en leuke carrouseluitvoering zien, die gereden zijn tijdens het N.K.