Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Informatie Vaardigheid en Springen

Vaardigheid (Va) Oefenspringen (OS) Springen (S)

Inschrijven

Wanneer mag je inschrijven: Op het moment dat je één PromotiePunt in de D4 hebt, mag je starten met Va1.

Inschrijven: De inschrijflijst hangt ongeveer drie weken voor de wedstrijd op het whiteboard voor de zadelkamer. Inschrijven kan alleen na goedkeuring van ouders, het inschrijfgeld ben je altijd verschuldigd. Opgeven per e-mail kan ook, maar geef dan meerdere pony's door zodat wij de keuze kunnen bepalen, want dit is weer afhankelijk van het aantal inschrijvingen op de gebruikerslijst. 
Je kunt tot één week voor de wedstrijddag inschrijven. 
Ben je te laat met opgeven, dan kun jij je inschrijven als bijschrijving. Je start dan alleen als er een afmelder is en op de pony die beschikbaar is. Kijk dus meerdere malen op de startlijst op de site, het kan zijn dat je pas dezelfde dag weet of je kunt rijden. 

Welk paard/pony: Iedere keer dat je komt paardrijden oefen je voor het diploma. Daarom moet je samen met jouw paard/pony een combinatie vormen. Je kunt alleen diplomarijden op een paard/pony die je ook regelmatig in de les rijdt. Dus een paard/pony waar je nooit op rijdt of maar af en toe, kun je niet starten op de diplomadag. Daarbij is het ook verstandig om voor de wedstrijd deel te nemen aan één of meerdere extra springlessen die maandelijks worden georganiseerd. Door deze lessen te volgen wordt je handiger met het springen. In de groepslessen wordt wel gesprongen, maar niet zo vaak dat het voldoende is als je echt aan de vaardigheid en springwedstrijden deel wilt nemen.  

Gebruikerslijst: Om teleurstellingen te voorkomen moet iedere ruiter deze lijst invullen Zet niet alleen een streepje op de gebruikerslijst, maar controleer ook op het inschrijfformulier of iedereen wel de gebruikerslijst heeft ingevuld. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat dit gebeurt en zijn afhankelijk van de oplettendheid van de ruiter of zijn/haar ouders. 

Hoe vaak mag een paard/pony starten: Ter bescherming van onze paarden en pony's mogen zij maar een maximaal aantal keren starten. Neem daarom onderstaande tabel goed ter harte.

Niveau Max. aantal starts
Va1-Va 3x
S1-S2 2x
S40-S60 2x (mits dit mogelijk is met het aantal starters)
S70-S90 1x
Ouder pa/po 1x