Manege & Pensionstal - De Mallejan in Achterveld

Informatie Diplomadag

Inschrijven

Wanneer mag je inschrijven: In overleg met jouw instructeur kun  jij je inschrijven voor jouw 1e diplomadag. Tevens zoek je samen met jouw instructeur naar een geschikt(e) paard/pony. Jonge startende ruiters mogen na ongeveer een halfjaar groepsles voor hun 1e D1 proef gaan. Ook de volwassenen starten in de D1. 

Inschrijven: De inschrijflijst hangt ongeveer drie weken voor de wedstrijd op het whiteboard voor de zadelkamer. Inschrijven kan alleen na goedkeuring van ouders, het inschrijfgeld ben je altijd verschuldigd. Opgeven per e-mail kan ook, maar geef dan meerdere pony's door zodat wij de keuze kunnen bepalen, want dit is weer afhankelijk van het aantal inschrijvingen op de gebruikerslijst.
Je kunt tot één week voor de wedstrijddag inschrijven. 
Ben je te laat met opgeven, dan kun jij je inschrijven als bijschrijving. Je start dan alleen als er een afmelder is en op de pony die beschikbaar is. Kijk dus meerdere malen op de startlijst op de site, het kan zijn dat je pas dezelfde dag weet of je kunt rijden. 

Welk paard/pony: I,Iedere keer dat je komt paardrijden oefen je voor het diploma.
Daarom moet je samen met jouw paard/pony een combinatie vormen.
Je kunt alleen diplomarijden op een paard/pony die je ook regelmatig in de les rijdt.
Dus een paard/pony waar je nooit op rijdt of maar af en toe, kun je niet starten op de diplomadag. 
Vuistregel is dat je 6x op een pony gereden moet hebben, afhankelijk van het karakter van de pony en de rij ervaring/leeftijd van de ruiter kan hier vanaf geweken worden
D1-D3 start je, zo mogelijk, met drie verschillende paarden of pony's.
D4 dien je op drie verschillende paarden/pony's te starten, waarnaar je weer op dezelfde mag. Een voorbeeld: 1e wedstrijd op Rebel, de 2e op Witje, de 3e op Linda en vervolgens mag je de 4e wedstrijd eventueel weer op Rebel. 
Uitzondering op de regel zijn de manegeruiters met een beperking. 

Gebruikerslijst: Om teleurstellingen te voorkomen moet iedere ruiter deze lijst invullen Zet niet alleen een streepje op de gebruikerslijst, maar controleer ook op het inschrijfformulier of iedereen wel de gebruikerslijst heeft ingevuld. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat dit gebeurt en zijn afhankelijk van de oplettendheid van de ruiter of zijn/haar ouders. 

Hoe vaak mag een paard/pony starten: Ter bescherming van onze paarden en pony's mogen zij maar een maximaal aantal keren starten. Neem daarom onderstaande tabel goed ter harte.

Niveau Max. aantal starts
D1-D3 4x
D4-D7 3x
D8-D20 2x
Ouder pa/po 1x